בניית יחידה הורית:
איך זה שבמקום העבודה, אנו מצליחים יותר בביצוע המשימות מאשר במשפחה?
במדור הראשון, תיארתי את הצורך בבירור השאלה מהו תפקידי כהורה לילדיי? מתוך הגדרת המטרה, נקבעים סגנונות ההורות והפתרונות למגוון ההתמודדויות מול הילדים.
לאחר שכל אחד מההורים ניסח לעצמו את הגדרת תפקידו כהורה, בדקו את מידת ההתאמה/שונות בינכם לבין בן הזוג שלכם. אם אתם רואים את תפקידכם ההורי בדומה לאיך שבן הזוג שלכם רואה את תפקידו ההורי, הרי שהמסר כלפי הילדים הוא אחיד וברור. במצבים שיש שונות גדולה בין בני הזוג לגבי תפיסות העולם ההוריות שלהם מול הילדים הם נתפסים כאילו כל אחד מההורים מושך לכיוון שלו, הילדים מקבלים מסרים מבולבלים וסותרים.
בניית “יחידה הורית” היא הכרחית בניהול משפחה. היחידה ההורית צריכה להיות מופרדת בצורה ברורה מיחידת הילדים.
הורים רבים מתפתים להיות “החברים” של הילדים שלהם. טשטוש הגבול בין הורה-ילד גורם לבלבול גדול אצל הילדים ובלבול זה אינו מאפשר לילדים לחוש מוגנים.
דיאלוג- מפגש שלי עם האחר:
דיאלוג בין ההורים, מאפשר בנייה חזקה יותר של היחידה ההורית. המשמעות של דיאלוג היא שיח בין שני אנשים. זהו מצב בו שני ההורים לוקחים בו חלק וכל צד פתוח ונכון לשמוע את הצד האחר.
כשאתם עושים שיח מעין זה , זה מאפשר לכם לצאת אל מול הילדים כיחידה מגובשת שיודעת מה היא רוצה מעצמה.
החשוב בדיאלוג הזוגי הוא לקיימו ללא הילדים במפגש הזה תבדקו אחד עם השני האם תפקודכם ההורי תאם את המטרה שניסחתם לעצמכם ל”מה התפקיד המרכזי שלי כהורה”. אם כן אז אתם בדרך הנכונה ואם לא עליכם להתחיל לעבוד על בניית צוות עבודה זוגי.
הורות כהפקה זוגית:
גידול ילדים הוא רק אחת מהמשימות המשותפות לבני זוג. במהלך חייהם המשותפים בני הזוג נדרשים ליצור “הפקות” רבות, זה מתחיל מחתונה אח”כ מגורים, תעסוקה, לידת ילד ראשון והמשך הרחבת המשפחה. כל אחד משינויים אלו גורם לזעזוע של המערכת הזוגית ושום דבר לא נראה אותו דבר במעבר בין השלבים.
יצירה של הידברות ודיאלוג בין בני הזוג מאפשרת לעשות מעברים אלו בצורה חלקה יותר ופחות משברית.
זוגיות היא ממש בנייה של צוות עבודה בו כל אחד מבני הזוג עושה ותורם במה שהוא טוב יותר. הבנת התפקיד של כל אחד והיכולת לסמוך אחד על השני שיבצע את תפקידו מאפשרת הפחתה של מתחים ותחושה של ערבות הדדית.
כל ההתנהלות שלכם כמשפחה היא פרי של עבודת צוות משותפת. לכן גם ההתמודדות שלכם כהורים צריכה להיות מתורגמת לעשייה צוותית.
אז כמו שאנו עובדים במקום העבודה שלנו כצוות (ניסוח מטרות, בדיקת משאבים, בניית תוכנית פעולה) אנו יכולים לעבוד כזוג: מנסחים לעצמנו מה חשוב לנו במשפחה, מתאמים ציפיות זה מול זה ובודקים כמה המצב המשפחתי המצוי תואם את החזון המשפחתי שלנו. כשאנחנו מכוונים למקום הזה של מימוש הערכים שלנו, אנחנו נאמנים לעצמנו ומשיגים תוצאות הרבה יותר טובות.