- מפסיקים להשקיע אנרגיה בחיפוש עבודה וממקדים במציאת עבודה- ההבדל הוא למקד במה אנו מחפשים. עלינו לייצר רשימה של מה חשוב לנו ממקום העבודה. לדוגמא: עניין, שכר, קירבה לבית, שעות עבודה וכו. חשוב שההגדרה שלנו תהייה ריאלית, ותהייה תואמת למצב שוק העבודה.
- סקרו את עברכם התעסוקתי ונסו להבין מהי סביבת העבודה שעושה לכם טוב, באלו מיומנות וכישורים אתם טובים/מצטיינים ומה חשוב לכם לקבל ממקום העבודה. בהתאם לכך הגדירו מה אתם מחפשים. ייתכן ותחליטו לחפש עבודה זמנית, אבל גם אז חשוב להגדיר לכמה זמן ואלו פעולות עליכם לעשות במהלך תקופה זו, כדי לשפר עמדות ולמצוא עבודה מתאימה יותר.
- בהחלטה על כיוון לימודים/הכשרה מקצועית, בדקו מהי מגמת השוק, חבל להחליט על לימודים שהשוק רווי באנשי מקצוע: לדוגמא עיצוב גרפי, מזכירות רפואיות וכו’. אנשים משקיעים אנרגיה ומפתחים ציפיות ואז בתום הלימודים חווים תסכול מכך שלמרות שלמדו הם לא מצליחים למצוא עבודה בתחום.
- ידע הוא כח- הקפידו להשקיע משאבים בהרחבת ההשכלה ושכלול מיומנויות בכדי לייצר לעצמכם יתרון יחסי אל מול מועמדים אחרים.
- מציאת עבודה דורשת שגרה קבועה בה תשקיעו כשעה וחצי-שעתיים ביום לפעולות הבאות: חיפוש משרות באינטרנט, פנייה אקטיבית למקומות עבודה, שימוש בקשרים חברתיים, פנייה לחברות כח אדם, שימוש ברשתות חברתיות, להיעזר במעסיקים קודמים. בנו רשימה של אנשים שבהם תוכלו להיעזר ומידי כמה ימים, הרחיבו את הרשימה למעגלים רחוקים יותר.
האוירה בבית לא נעימה
דליה שלום, בעלי ואני נשואים למעלה מ-30 שנה. אנו הורים לשישה ילדים בוגרים ואנו כבר סבים לשישה נכדים. מעולם לא