זוגיות, לאחר שהילדים גדלים-
סיפורם של רינת ואדי
רינת ואדי (שמות בדויים), בסביבות גיל ה-50, פנו אליי לטיפול לאחר משבר גדול בזוגיות שלהם.
בפגישתנו הראשונה, סיפרו כי הם הורים לשתי בנות בוגרות, נשואות ואמהות לילדים. אדי, עצמאי בתחום החשמל ורינת קוסמטיקאית. מצבם הכלכלי תואר כיציב, אם כי נראה כי עיסוקיהם גוזלים מהם זמן ואנרגיה רבים.
הקשר עם בנותיהם, הוא קרוב מאוד. הוא כ”כ קרוב עד כי נדמה, שהילדות מעורבות יתר על המידה בזוגיות של הוריהם.
אדי ורינת סיפרו שבמשך השנים, הקדישו את עצמם לגידול הילדות ולהשקעה המקצועית, מה שהוביל להזנחת הזוגיות.
תחילת הקשר הזוגי ביניהם תוארה כטובה ומספקת. הם תיארו חברות עמוקה ביניהם ואהבה גדולה. מלפני 10 שנים, חל ריחוק ביניהם. הריחוק היה הדרגתי: עד למשבר הגדול שתקף אותם. לאחר המשבר, בנותיהם עודדו אותם לפנות לטיפול.
בפגישות עם בני הזוג, התרשמתי מנכונותם הגדולה להיפתח וללמוד כדי שהתהליך יצליח.
מתוך ניסיוני בעבודה עם זוגות, אני מוצאת שהנכונות, המוטיבציה המשותפת והפתיחות, מגדילים את הסיכוי שהטיפול יצליח.
זוגות אשר תקועים במצב של האשמה הדדית, או במריבות בלתי פוסקות, לא פתוחים באמת לבחון את התנהגותם ולרכוש כלים חדשים כדי להתגבר על המכשולים.
….” החלטנו לא לפרק את הזוגיות, כי המשפחה שלנו והזוגיות שלנו יותר חשובים מכל דבר. אנחנו מבינים, שאנחנו צריכים ללמוד כלים חדשים כדי להתגבר על המריבות שלנו. זה מה שאנחנו מבקשים”…
תיארתי בפני אדי ורינת את תפיסתי המקצועית, שלא יכולה להתקיים זוגיות טובה אם לאחד מבני הזוג לא טוב בה. זוגיות טובה, היא דרך האמצע, הלוקחת בחשבון את הצרכים האישיים של כל אחד מבני הזוג.
לדוגמא:
אדי תיאר צורך גדול להיפגש עם חברים שלו פעם בשבוע, ליציאה לדיג.
רינת, כל פעם שאדי יצא לדיג, כעסה עליו, עשתה ברוגזים מתמשכים ולא הסכימה לתת מקום לצורך של בעלה.
כדי להתגבר על אי ההסכמה, רינת הייתה צריכה להבין שהצורך של אדי בחברה, לא קשור אליה. זה לא אומר שהוא לא נהנה איתה או שהוא לא רוצה לבלות איתה. זה רק אומר שיש לו תחביב, שאותו הוא רוצה לממש בחברת גברים אחרים.
רינת, הסכימה לנסות לעסוק בתחביב שלה ביום שבו אדי יוצא לדיג, או להיפגש עם חברות שלה. באופן הדרגתי היא הייתה מוכנה לשחרר את האמונה שאם בעלה יוצא בלעדיה זה לא אומר שהיא צריכה לסבול. רינת יישמה זאת, תוך כדי עבודה עצמית ואף החלה להנות מהימים האלו.
זוגיות בגיל של לאחר גדילת הילדים, מייצרת צרכים חדשים. כבר אין את האינטנסיביות בגידול הילדים ובני הזוג פנויים להשקיע יותר בצרכים האישיים של כל אחד.
אספר כי הטיפול באדי ורינת עסק בחקר וסקרנות לגבי עיסוקים חדשים שיכולים לעשות להם טוב. הם גילו שאם הם רוקדים ביחד, או יוצאים להופעה זה מכניס הרבה תוכן חדש ורענן לקשר ביניהם. הם החלו לעסוק בפעילות ספורטיבית ביחד, ותארו כיצד זה שיפר את היכולת שלהם להתקרב אחד לשני.
….” מה שתקע אותנו כל החיים, זה שרק הבנות שלנו והנכדים העסיקו אותנו. עד המשבר לא הבנו שאנחנו צריכים לעשות שינוי ולהתחיל להסתכל על מה אנחנו רוצים וממה אנחנו נהנים. באנו לטיפול עם ראש פתוח והיינו מוכנים לנסות כל מיני דברים חדשים. מה שהתאים לנו השארנו ומה שלא , לא”….
אז אם גם אתם חשים קשיים דומים לאלו של אדי ורינת בזוגיות שלכם, אתם מוזמנים ליצור קשר לעשות את הצעד הראשון לקראת שינוי.